Tex-Mex vega burger met zoete-aardappelfrites

Hoofdgerecht, 2-3 personen

  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • scheutje rode-wijnazijn
  • scheutje olie, om te bakken
  • 2 verse vega burgers (Biovecci)
  • 2 (afgebakken) hamburgerbroodjes
  • 2-4 blaadjes groene sla of little gem
  • 1 kleine tomaat, in plakjes
  • ½ kleine avocado, in dunne plakjes
  • 2-3 el maiskorrels
  • klein handje korianderblaadjes

Voor de zoeteaardappelfrites

  • 400-500 g zoete aardappel,
  • schoongeboend
  • olie, om te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Begin met de frites: snijd de ongeschilde zoete aardappel in frites. Spreid ze uit op een bakplaat en hussel er genoeg olie door. Bak de frites in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat zout.
  • Meng intussen in een kommetje de ringen ui met de azijn en wat zout. Laat ze minimaal 10 minuten marineren (maar je kunt ze ook al de dag van te voren maken). Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje. Verhit wat olie in een antiaanbakpan en bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan. Snijd de broodjes open en leg ze even op de snijkanten in de pan en rooster ze tot ze lichtbruin zijn.
  • Neem ze uit de pan en bestrijk de onderste helft met wat saus. Beleg ze met sla. Leg er de burgers op en leg hier weer de plakjes tomaat, avocado en gemarineerde ringen ui op. Bestrooi met wat maiskorrels en koriander, en eventueel nog met wat zout en peper. Dek af met de bovenste helften brood. Serveer met de aardappelfrites en de rest van de saus. BUON APPETITO!

Privacybeleid | © 2021 Udea

Tex-Mex vega burger met zoete-aardappelfrites

Hoofdgerecht, 2-3 personen

  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • scheutje rode-wijnazijn
  • scheutje olie, om te bakken
  • 2 verse vega burgers (Biovecci)
  • 2 (afgebakken) hamburgerbroodjes
  • 2-4 blaadjes groene sla of little gem
  • 1 kleine tomaat, in plakjes
  • ½ kleine avocado, in dunne plakjes
  • 2-3 el maiskorrels
  • klein handje korianderblaadjes

Voor de zoeteaardappelfrites

  • 400-500 g zoete aardappel,
  • schoongeboend
  • olie, om te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Begin met de frites: snijd de ongeschilde zoete aardappel in frites. Spreid ze uit op een bakplaat en hussel er genoeg olie door. Bak de frites in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat zout.
  • Meng intussen in een kommetje de ringen ui met de azijn en wat zout. Laat ze minimaal 10 minuten marineren (maar je kunt ze ook al de dag van te voren maken). Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje. Verhit wat olie in een antiaanbakpan en bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan. Snijd de broodjes open en leg ze even op de snijkanten in de pan en rooster ze tot ze lichtbruin zijn.
  • Neem ze uit de pan en bestrijk de onderste helft met wat saus. Beleg ze met sla. Leg er de burgers op en leg hier weer de plakjes tomaat, avocado en gemarineerde ringen ui op. Bestrooi met wat maiskorrels en koriander, en eventueel nog met wat zout en peper. Dek af met de bovenste helften brood. Serveer met de aardappelfrites en de rest van de saus. BUON APPETITO!

Privacybeleid | © 2021 Udea