Skip to main content

Vegan roerbak met roerbakstukjes

Hoofdgerecht, 2-3 personen

  • ca. 150 g noedels naar keuze
  • olie, om in te bakken
  • 200 g vegan roerbakstukjes (Biovecci)
  • 400-500 g roerbakgroenten naar keuze (bijv. broccoliroosjes, preiringen, reepjes paprika, reepjes spitskool)
  • 1 fl inke teen knofl ook, fijngehakt
  • ½ el geroosterd sesamzaad
  • klein handje korianderblaadjes

Voor de saus

  • 1 el pindakaas
  • 1½ el sojasaus
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl sambal of naar smaak
  • 3-4 cm verse gember, geschild en fijngeraspt

Bereiding

  • Roer voor de saus in een kommetje de pindakaas met de rest van de ingrediënten door elkaar. Zet even apart.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Zet even apart.
  • Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de roerbakstukjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep ze op een bord.
  • Verhit weer wat olie in de pan en roerbak de groenten samen met de knoflook op matig tot hoog vuur enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Meng er de noedels en vervolgens de roerbakstukjes door en bak kort mee tot alles warm is. Voeg de saus toe en meng door de noedels. Neem de pan meteen van het vuur. Bestrooi met sesamzaad en koriander. Serveer eventueel met ringetjes rode peper en partjes limoen. BUON APPETITO!

Privacybeleid | © 2021 Udea

Vegan roerbak met roerbakstukjes

Hoofdgerecht, 2-3 personen

  • ca. 150 g noedels naar keuze
  • olie, om in te bakken
  • 200 g vegan roerbakstukjes (Biovecci)
  • 400-500 g roerbakgroenten naar keuze (bijv. broccoliroosjes, preiringen, reepjes paprika, reepjes spitskool)
  • 1 fl inke teen knofl ook, fi jngehakt
  • ½ el geroosterd sesamzaad
  • klein handje korianderblaadjes

Voor de saus

  • 1 el pindakaas
  • 1½ el sojasaus
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl sambal of naar smaak
  • 3-4 cm verse gember, geschild en fijngeraspt

Bereiding

  • Roer voor de saus in een kommetje de pindakaas met de rest van de ingrediënten door elkaar. Zet even apart.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Zet even apart.
  • Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de roerbakstukjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep ze op een bord.
  • Verhit weer wat olie in de pan en roerbak de groenten samen met de knoflook op matig tot hoog vuur enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Meng er de noedels en vervolgens de roerbakstukjes door en bak kort mee tot alles warm is. Voeg de saus toe en meng door de noedels. Neem de pan meteen van het vuur. Bestrooi met sesamzaad en koriander. Serveer eventueel met ringetjes rode peper en partjes limoen. BUON APPETITO!

Privacybeleid | © 2021 Udea

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com